Wojskowe, wysokoproteinowe mleko w proszku 350 g

1245

Nowy produkt

Wojskowe, wysokoproteinowe mleko w proszku 350 g

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

24,00 zł brutto

Więcej informacji

KONSERWA WOJSKOWA Wysokoproteinowe mleko w proszku wzbogacone witaminami i minerałami 350 g

Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.

Wyprodukowana w Polsce.

Świeża produkcja, długi termin przydatności.

Metalowa puszka, odporna na wodę, kurz i brud, zamknięta hermetycznie, łatwa w przechowywaniu i transporcie. Nie wymaga narzędzi do otworzenia.

Produkt POLSKI

Wysokobiałkowe mleko w proszku, wzbogacone witaminami i minerałami

Napój mleczny o zwiększonej zawartości protein. Korzystnie wpływa na wzrost masy mięśniowej oraz regenerację organizmu przy zwiększonym wysiłku fizycznym. Wysoka zawartość witamin i naturalnych minerałów uzupełnia niedobory i przywraca równowagę elektrolityczną organizmu.

Wapń oraz fosfor pomagają w utrzymywaniu zdrowych kości.

Witaminy z grupy B zapewniają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, a żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, a ponadto pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie i przyczynia sie do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Witamina C pomaga w utrzymywaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.

Opis:

Wojskowe mleko w proszku - puszka 350 g

Charakterystyka:

Wysokoproteinowe mleko w proszku wzbogacone witaminami i minerałami

Zawartość puszki wystarcza do przygotowania 2,6 litra napoju

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, koncentrat białek serwatkowych, tłuszcz kokosowy.

Naturalne minerały: chlorek potasu, fosforan wapnia, tlenek magnezu, chlorek sodu, siarczan żelaza, jodek potasu.

Witaminy: octan retinylu (A), cholekalcyferol (D), octan DL-alfa-tokoferylu (E), filochinon (K), kwas L-askorbinowy (C), chlorowodorek tiaminy (B1), ryboflawina (B2), nikotynamid (B3), D-pantotenian wapnia (B5), chlorowodorek pirydoksyny (B6), D-Biotyna (B7), kwas foliowy (B9), cyjanokobalamina (B12).

Sposób przygotowania: 4 łyżki proszku  (20 g) wsypać do szklanki (150 ml) gorącej wody (40oC-70oC) i dokładnie wymieszać.

Dwie szklanki mleka, pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały.

Produkt powinien być spożyty w ciągu trzech tygodni po otwarciu (w suchym środowisku).

Wartości odżywcze w 100 g proszku/w 100 ml gotowego produktu: wartość energetyczna 2077 kJ (496 kcal)/277 kJ (66 kcal); Tłuszcz 26 g/3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g/1,7 g; Węglowodany 20 g/2,7 g, w tym cukry 20 g/2,7 g; Białko 40 g/5,3 g; Sól 0,6 g/0,08 g; Witamina A 862 µg/115 µg; Witamina D 22 µg/2,3 µg; Witamina E 9,8 mg/1,3 mg; Witamina K 64 µg/9 µg; Witamina C 114 mg/15 mg; Witamina B1 0,74 mg/0,1 mg; Witamina B2 1,52 mg/0,2 mg; Niacyna 4,8 mg/0,6 mg; Witamina B6 0,54 mg/0,07 mg; Kwas Foliowy 192 µg/25,6 µg; Witamina B12 1,8 µg/0,24 µg; Biotyna 17,4 µg/2,31 µg; Kwas Pantotenowy 6,6 mg/0,88 mg; Potas 510 mg/68 mg; Wapń 1131 mg/150,8 mg; Fosfor 949 mg/125,53 mg; Żelazo 7,6 mg/1,01 mg; Jod 215 µg/28,67 µg; Sód 232 mg/30,93 mg; Magnez 110 mg/14,67 mg; Tauryna 200 mg/26,67 mg.

Wyprodukowano w Polsce