Nowy Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia Zobacz większe

Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia

1255

Nowy produkt

Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia

Więcej szczegółów

3,10 zł brutto

Więcej informacji

Baton wiśniowy Frupp zawiera aż 29% błonnika.

Bez dodatku tłuszczu i soli!

Owocowe źródło antyoksydantów

1 baton = 39 g owóców

Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 34 kcal!

Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

Produkt bezglutenowy (PL-064-032).

Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanówBioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.

Liofilizowany baton wiśniowy. Produkt bezglutenowy.

Składniki: wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1408 kJ/ 335 kcal; tłuszcz –1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g; węglowodany – 65 g, w tym cukry – 49 g; błonnik – 29 g; białko – 2,2 g; sól* – 0,03 g.

1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 34 kcal.

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wyprodukowano w Polsce

Masa netto: 10 g