Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g truskawka Zobacz większe

Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g truskawka

1255

Nowy produkt

Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g truskawka

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

3,40 zł brutto

Więcej informacji

Baton truskawkowy zawiera aż 31% błonnika.

BEZ dodatku CUKRU!  Bez dodatku tłuszczu i soli!  Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Naturalne źródło antyoksydantów.

1 baton = 45 g owoców    Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 33 kcal!

Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

Produkt bezglutenowy (PL-064-030).

Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP.

Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią.

Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.

Liofilizowany baton truskawkowy. Produkt bezglutenowy.

Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1401 kJ/ 334 kcal; tłuszcz –1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 63 g, w tym cukry – 41 g; błonnik – 31 g; białko – 2,1 g; sól* – 0,02 g.

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 33 kcal.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wyprodukowano w Polsce

Masa netto: 10 g