1255
Nowy produkt
Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Baton wiśniowy Frupp zawiera aż 29% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Owocowe źródło antyoksydantów
1 baton = 39 g owóców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 34 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-032).
Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanów. Bioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.
Liofilizowany baton wiśniowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1408 kJ/ 335 kcal; tłuszcz –1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g; węglowodany – 65 g, w tym cukry – 49 g; błonnik – 29 g; białko – 2,2 g; sól* – 0,03 g.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 34 kcal.
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wyprodukowano w Polsce
Masa netto: 10 g