Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia Zobacz większe

Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia

1255

Nowy produkt

Baton liofilizowany Celiko Frupp 10g wiśnia

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

3,40 zł brutto

Więcej informacji

Baton wiśniowy Frupp zawiera aż 29% błonnika.

Bez dodatku tłuszczu i soli!

Owocowe źródło antyoksydantów

1 baton = 39 g owóców

Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 34 kcal!

Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

Produkt bezglutenowy (PL-064-032).

Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanówBioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.

Liofilizowany baton wiśniowy. Produkt bezglutenowy.

Składniki: wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1408 kJ/ 335 kcal; tłuszcz –1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g; węglowodany – 65 g, w tym cukry – 49 g; błonnik – 29 g; białko – 2,2 g; sól* – 0,03 g.

1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 34 kcal.

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wyprodukowano w Polsce

Masa netto: 10 g