KONSERWA WOJSKOWA Kotlety z kapustą 850 g Arpol

1236

Nowy produkt

KONSERWA WOJSKOWA Kotlety z kapustą 850 g Arpol

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

20,00 zł brutto

Więcej informacji

KONSERWA WOJSKOWA Kotlety z kapustą 850 g Arpol

Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.

Wyprodukowana w Polsce.

Świeża produkcja, długi termin przydatności. 30 czerwiec 2024 r.

Metalowa puszka, odporna na wodę, kurz i brud, zamknięta hermetycznie, łatwa w przechowywaniu i transporcie.

Gotowa do spożycia po podgrzaniu.

Produkt POLSKI

Tradycyjne danie wojskowe dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne. Kotlety wieprzowo-wołowe z kapustą bardzo sycące i dostarczające organizmowi cennych składników odżywczych. Niezapomniany smak.

Opis:

Kotlety z kapustą 850 g

Charakterystyka:

Kotlety z kapustą to idealny posiłek dla dwóch osób

Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu

Gotowane kotlety z mielonego mięsa w kapuście

Składniki: kotlety 50% [mięso z łopatki wieprzowej 45,1%, mięso z łopatki wołowej 45,1%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), proszek jajeczny, sól, pieprz], kapusta 32%, woda, koncentrat pomidorowy 3,5%, cebula suszona, mąka pszenna, przyprawy (sól, przyprawy, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, cukier, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny].

Produkt może zawierać mleko, soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 297 kJ/71 kcal; tłuszcz 2,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g; węglowodany 5,3 g, w tym cukry 2,5 g; białko 5,9 g; sól 0,96 g.

Sposób przygotowania do spożycia: produkt otworzyć, przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzewać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając lub zamkniętą puszkę podgrzewać w kotle z wrzącą wodą przez około 30-40 minut.

Przechowywać w temperaturze od 0oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia

Masa netto: 850 g

Wyprodukowano w Polsce