KONSERWA WOJSKOWA Bigos z kiełbasą 850 g

1206

Nowy produkt

KONSERWA WOJSKOWA Bigos z kiełbasą 850 g

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

20,00 zł brutto

Więcej informacji

KONSERWA WOJSKOWA Bigos z kiełbasą 850 g Arpol  

Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.

Wyprodukowana w Polsce.

Świeża produkcja, długi termin przydatności. 

Metalowa puszka, odporna na wodę, kurz i brud, zamknięta hermetycznie, łatwa w przechowywaniu i transporcie. Nie wymaga narzędzi do otworzenia.

Gotowa do spożycia po podgrzaniu.

Produkt POLSKI

Tradycyjne danie wojskowe dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne. Kultowa konserwa warzywno-mięsna, bardzo sycąca i dostarczająca organizmowi cennych składników odżywczych. Niezapomniany smak.

Opis:

Bigos z kiełbasą 850 g

Charakterystyka:

Bigos z kiełbasą to idealny posiłek dla dwóch osób.

Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu.

Kapusta biała i kiszona z kawałkami kiełbasy i mięsa.

Składniki: kiełbasa 41,2% (mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy, wzmacniacz smaku E 621, substancja konserwująca: azotyn sodu), kapusta kiszona 23,5%, kapusta biała 15,9%, woda, mięso wieprzowe 5,9%, suszone pomidory w proszku, mąka pszenna, przyprawy (cukier, przyprawy, sól, seler, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, glukoza), cebula suszona, grzyby suszone.

Produkt może zawierać mleko łącznie z laktozą, soję gorczycę i jaja.

Do wyprodukowania 100 g kiełbasy użyto 120 g mięsa.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 586 kJ/141 kcal; tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g; węglowodany 3 g; w tym cukry 1,9 g; białko 8,8 g; sól 1,2 g.

Sposób przygotowania do spożycia: produkt otworzyć, przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzewać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając lub zamkniętą puszkę podgrzewać w kotle  wrzącą wodą przez około 30-40 minut.

Przechowywać w temperaturze od 0 do 25 stopni C i wilgotności względnej otoczenia.

Masa netto: 850 g

Wyprodukowano w Polsce.