KONSERWA WOJSKOWA Fasola po bretońsku 850 g Arpol

1229

Nowy produkt

KONSERWA WOJSKOWA Fasola po bretońsku 850 g Arpol

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

16,00 zł brutto

Więcej informacji

KONSERWA WOJSKOWA Fasola po bretońsku 850 g Arpol 

Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.

Wyprodukowana w Polsce.

Świeża produkcja, długi termin przydatności.

Metalowa puszka, odporna na wodę, kurz i brud, zamknięta hermetycznie, łatwa w przechowywaniu i transporcie. Nie wymaga narzędzi do otworzenia.

Produkt POLSKI

Tradycyjne danie wojskowe dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne.

Smaczny pasztet z mięsa wieprzowego z dodatkiem zielonego pieprzu, cebuli i miodu. Konserwa bardzo sycąca i dostarczająca organizmowi cennych składników odżywczych.

Niezapomniany smak.

Fasola po bretońsku 850 g

Charakterystyka:

Fasola po bretońsku to idealny posiłek dla dwóch osób

Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu

Fasola z kawałkami kiełbasy i boczku w sosie pomidorowym

Składniki: fasola 35,3%, woda, kiełbasa 22,4% (mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy, wzmacniacz smaku E 621, substancja konserwująca: azotyn sodu), boczek wieprzowy wędzony 11,2% (mięso wieprzowe 54%, tłuszcz wieprzowy 26%, woda, sól, stabilizator E 451, substancja zagęszczająca E 407a, wzmacniacz smaku E 621, białko sojowe, substancja konserwująca: azotyn sodu), koncentrat pomidorowy 2,7%, mąka pszenna, przyprawy (cukier, , przyprawy, sól, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny), cebula suszona.

Produkt może zawierać: mleko, soję, gorczycę i jaja.

Do wyprodukowania 100 g kiełbasy użyto 120 g mięsa. Do wyprodukowania 100 g boczku użyto 100 g boczku.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 590 kJ/142 kcal; tłuszcz 8,5 g, w tym kwasy tłuszczowe 3,4 g; węglowodany 7,2 g, w tym cukry 1,8 g; białko 7,5 g; sól 0,78 g.

Masa netto: 850 g

Wyprodukowano w Polsce