KONSERWA WOJSKOWA Fasola po bretońsku gorąca puszka 400 g Arpol

1273

Nowy produkt

KONSERWA WOJSKOWA Fasola po bretońsku gorąca puszka 400 g Arpol

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

36,00 zł brutto

Więcej informacji

KONSERWA WOJSKOWA Fasola po bretońsku gorąca puszka 400 g Arpol

Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.

Wyprodukowana w Polsce.

Świeża produkcja, długi termin przydatności.

Metalowa puszka, odporna na wodę, kurz i brud, zamknięta hermetycznie, łatwa w przechowywaniu i transporcie i podgrzaniu.

Gotowa do spożycia po podgrzaniu. Nie wymaga dodatkowych narzędzi. Wystarczy łyżka by w warunkach polowych zjeść gorący posiłek. Puszka posiada korkową izolację termiczną umożliwiającą bezproblemowe trzymanie jej w gołej dłoni.

Produkt POLSKI

Tradycyjne danie wojskowe dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne. Konserwa warzywno-mięsna, bardzo sycąca i dostarczająca organizmowi cennych składników odżywczych. Niezapomniany smak.

Opis:

Fasola po bretońsku

Charakterystyka:

Fasola po bretońsku - danie samopodgrzewające się

Konserwa mięsno-warzywna, sterylizowana.

Składniki: fasola biała (30%), woda, kiełbasa (15%) [mięso wieprzowe 65%, tłuszcz wieprzowy, woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, glukoza, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu], boczek wieprzowy wędzony (4%) [boczek wieprzowy (96%), regulator kwasowości: mleczan sodu, sól, stabilizatory: trifosforany, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, kultury bakterii, substancja konserwująca: azotyn sodu], koncentrat pomidorowy (4%), warzywa (cebula, marchew, pasternak), skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy.

Do wyprodukowania 100 g kiełbasy użyto 65 g mięsa.

Do wyprodukowania 100 g boczku użyto 96 g boczku.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 624 kJ/149 kcal, tłuszcz 6,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g; węglowodany 15,6 g, w tym cukry 0,7 g; białko 6 g; sól 0,8 g.

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 do 25oC. Nie zamrażać.

Wyprodukowano w Polsce.

Masa netto: 400 g

Sposób przygotowania do spożycia:

1. Zdjąć plastikowe wieczko

2. Otworzyć puszkę wewnętrzną pociągając za zawleczkę.

3. Dokładnie wymieszać danie.

4. Używając załączonego szpikulca przebić do pełnej głębokości 6 otworów widocznych w pierścieniu pomiędzy puszkami.

5. Po chwili w powstałych otworach może pojawić się para wodna.

6. Przykryć plastikowym wieczkiem, mieszać od czasu do czasu, odczekać 8-12 min.