1224
Nowy produkt
Zupa barszcz ukraiński z mięsem zagęszczony 850 g Arpol
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
KONSERWA WOJSKOWA Zupa barszcz ukraiński z mięsem zagęszczony 850 g Arpol
Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.
Wyprodukowana w Polsce.
Świeża produkcja, długi termin przydatności.
Metalowa puszka, odporna na wodę, kurz i brud, zamknięta hermetycznie, łatwa w przechowywaniu i transporcie. Nie wymaga narzędzi do otworzenia.
Gotowa do spożycia po podgrzaniu.
Produkt POLSKI
Tradycyjne danie wojskowe dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne.
Tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, gęsta, ugotowana na mięsnym rosole z dodatkiem aromatycznych przypraw ziołowych i warzyw.
Niezapomniany smak.
Barszcz ukraiński z mięsem zagęszczony 850 g
Charakterystyka:
Barszcz ukraiński z mięsem to pyszne danie dla pięciu osób.
Zupa zagęszczona sterylizowana.
Składniki: woda, mięso wieprzowe z łopatki 11,8%, ziemniaki, buraki czerwone 8,8%, fasola, kapusta biała, koncentrat barszczu 2,9% [zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 59,2%, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, warzywa i ekstrakty warzywne (zawierają seler), przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają seler, mleko), cebula, pietruszka, marchew, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana z mleka (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, pektyna), przyprawy (przyprawy, sól, ekstrakt drożdżowy, warzywa suszone, seler, aromat, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny palmowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, hydrolizat białka sojowego, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, barwnik: ryboflawiny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)].
Produkt może zawierać gorczycę i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 189 kJ/45 kcal; tłuszcz <0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,29 g; węglowodany 7,6 g, w tym cukry 1,3 g; błonnik 2,1 g; białko 2,5 g; sól 0,7 g.
Sposób przygotowania do spożycia: puszkę otworzyć, przełożyć zawartość konserwy do garnka, dodać przegotowaną wodę w ilości około 850 g; podgrzewać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Przechowywać w temperaturze od 0oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia
Po podgrzaniu produkt gotowy do spożycia.
Wyprodukowano w Polsce